Детоксикираща маска за коса с червена глина | 1001 stories

Детоксикираща маска за коса с червена глина

Червената глина е изключително полезна за извеждането на токсините от тялото. Може да се използва в съчетание с много природни продукти като олиа, етерични масла и всякакви различни природни средства в зависимост от ефекта, който желаете. Рецептата, която ще предложим днес, е за дълбока детоксикация. Също действа много благоприятно срещу лющещ се скалп, подхранва и заздравява косата като придава блясък и мекота. Дълбоко почистващата маска съдържа следните съставки:

  1. 1.Мароканска червена глина – 3с.л
  2. 2.Кокосово мляко – 2с.л
  3. 3.Зехтин – 1с.л
  4. 4.Мед – 1с.л
  5. 5.Вода – 1/8 ч.
  6. 6.Ябълков оцет – 1с.л

Вземете удобна стъклена купа за съставките. Сложете червената глина и първо добавете водата. Разбъркайте хубаво, докато се получи хомогенна смес. След това сложете меда, кокосовото мляко, зехтина и накрая ябълковия оцет. Разбърквайте след всяка съставка. Маската вече е готова. Преди да я сложите разделете косата на секции (маската се поставя на суха коса), за да е равномерно и по-лесно нанасянето. Вземете първата част от косата, напръскайте я с чиста вода, за да е по-удобно слагането на маската. Започнете от корените към дължината. Изчакайте 30/40 минути маската да подейства.

Който е ползвал глина знае, че се измива малко трудно, но си заслужава. Ефектът от маската е поразителен. Червената глина изчиства токсините , ябълковия оцет и меда премахват сърбежа и лющенето на скалпа, а зехтина и кокосовото мляко дълбоко подхранват и овлажняват косата, тъй като глината има изсушаващ ефект.

За най-добри резултати правете маската веднъж в месеца. Както виждате не е трудна, изисква няколко съставки, които лесно се намират.