Олио или лосион за тен – кое да изберем? | 1001 stories

Олио или лосион за тен – кое да изберем?

Заляти сме от безброй предложения от продукти за лятото, но това ни обърква още повече и не знаем какво да изберем. Козметиката има много сходства, а разликите са ни неясни, което допълнително замайва главата при избора ни. Какво да изберем за почивката си – слънцезащитен крем, олио за тен или лосион? Дано тази статия ви донесе малко яснота по темата.

Първото най-важно нещо, за което трябва да помислите е защитата на кожата. Това правят слънцезащитните кремове и са неизменна част от багажа за почивкта. Те имат висок SPF – фактор, който предпазва кожата от вредните слънчеви изгаряния и лъчи. Колкото по-висок фактор има лосионът, толкова по-добра е защитата.

Олио за тен VS Лосион за тен

Олиото и лосионът за тен са козметични продукти, които имат обратния ефект на слънцезащитните кремове – да привличат слънцето и да създават шоколадов тен. И двете се ползват, когато кожата вече има придобит цвят. Ако сте твърде бели и не сте подготвени за силното слънце, рискувате да изгорите, което създава дискомфорт, а е и изключително вредно.  

Олиото за тен е създадено, за да докара един красив златист загар на кожата. Обикновено съдържа нисък SPF-фактор, а дори може и да няма. Олиото за тен предлага минимална защита  и е предназначено за тези, които не изгарят лесно, имат по-тъмен цвят или вече са придобили загар. То привлича слънцето и увеличават меланина в кожата. Олиото за тен създава блясък и стои по-мазно, отколкото лосиона. В съства му често присъства кокосово масло, какаово масло, арганово масло и други. Обикновено остава по-дълго на повърхността на кожата, именно затова оставя усещане за мазност, което някои хора не харесват.

Лосионът за тен е с друга текстура – той е кремообразен, не оставя мазен филтър и усещането е, че е по-лек от олиото. Също не съдържа висок фактор – не повече от 15 SPF. Хидратира кожата по време на излагане на слънце, без да омазнява. Попива по-бързо и може да се наложи да слагате по-често от него.

 И двата продукта са създадени, за да направят кожата ви да изгради здравословен бронзов тен и той да е там по-дълго време. Изборът какво да използвате зависи от това дали искате блясък под формата на олио или нещо, което да попива по-бързо и да е кремообразно. Олиото и лосионът за тен не се препоръчват за деца, защото нямат висока защита, откоято те се нуждаят. Това, което трябва да запомните е, че кожата ви трябва вече да е придобила тен и да е предпазена, преди да привличате слънчевите лъчи. Освен това избягвайте часовете, в които слънцето е най-силно.

Серията продукти за тен от Dunya Naturals

Проблеми с косата през зимата

Проблеми с косата през зимата и динамиките в температурата – как да се справим?

През зимата разликите в амплитудата на температурата се отразяват сериозно на косата ни. Топло – студено и вътре – вън,…
CONTINUE READING
Как да премахнем стрите?

Как да премахнем стриите – домашно мазило с арганово масло

Как да премахнем стриите е въпрос, който вълнува и мъже и жени. Те са един от най-неприятните проблеми на кожата.…
CONTINUE READING
Суха коса - как да се справим с нея?

Суха коса – как да се справим с нея?

Сухата коса е чест проблем и причината за това не винаги е здравословна. Най-често изсушаването идва от това, че скалпът…
CONTINUE READING
Бодлива круша

Бодлива круша – разказ за тайните на младостта

Бодлива круша – звучи екзотично, странно и като от друг свят. Знаете ли, че това растение е отдавна познато и…
CONTINUE READING