10 начина да използвате Био арганово масло в ежедневието си | 1001 stories

10 начина да използвате Био арганово масло в ежедневието си

1. Овлажнител за лице

След почистване сутрин и / или вечер /, масажирайте няколко капки масло от арган директно върху лицето и шията. Тъй като аргановото масло се счита за сухо масло, то абсорбира бързо и кожата не остава мазна. Ако искате да го използвате като серум, прилагате нощен крем след маслото от арган.

2. Хидратиращ тоник

Добавете няколко капки масло от арган в любимия си тоник – така  хидратирате  и тонизирате едновременно.

3. Подмладяваща и освежаваща маска за лице

Добавете няколко капки масло от арган в купената от вас маска, която ползвате. Като алтернатива, може да направите своя собствена маска чрез смесване на 1 супена лъжица лимонов сок, 3 супени лъжици кисело мляко, 1 супена лъжица мед и 3 капки масло от арган в купа. Нанесете върху чисто и изсушено лице и оставете за 10 минути. Изплакнете с топла вода.

4. Ексфолиращ овлажнител за устни

За изглаждане и хидратиране на  устните си, добавете няколко капки масло от арган и екстракт от ванилия. Леко масажирайте устните с помощта на кръгови движения и изплакнете.

5. Неповторим тен

Добавете една капка или две от арганово масло в бронзанта си  за неповторим сияен, светлинен блясък.

6.  Балсам за коса

След душа, докато косата ви е все още мокра, добавете няколко капки масло от арган в косата си, като внимателно втривате краищата и скалпа, за да се хидратират и овлажнят. Това е особено подходящо ако косата ви е постоянно тртирана със  сешоар  или маша.

7. За блясък в косата

Когато косата ви е суха, използвайте няколко капки от маслото от арган върху дланите на ръцете си. Разтрийте ръцете си и прекарайте пръстите през косата си, за да се създаде блясък и за да я предпази от накъсване. Трябва само малко количество, а трае дълго време.

8. Маска за  коса

Нанесете стабилно количество арганово масло по цялата коса, масажирайте. Увийте косата си и я оставете цяла вечер без да измивате. На сутринта, измийте косата си и ще имате блестящи коси.

9. Омекотител за кожички и пети

Масажирайте няколко капки масло от арган в кожичките за да омекотите и овлажните, по този начин насърчавате и растежа на ноктите. Използвайте и за цели крака  за да подхраните напуканите пети – намажете ги, покрийте с чорапи. На сутринта се събуждате с невероятни стъпала. 

10. Лосион за тяло 

Добавете няколко капки масло от арган директно върху кожата си като лосион за тяло след душ. 

Това масло е безопасно и за бебета и деца.  Спомага и за намаляване на стрии по време на бременност.