Кожата през есента - как да се грижим за нея? | 1001 stories

Кожата през есента – как да се грижим за нея?

Есенната променливост ни брули ежедневно и стресира психически и физически. За да се подготвим за зимата е необходимо да положим усилия в грижата за кожата през есента. В резултат на това тя ще ни се отблагодари. Те се изразяват в регенерация, укрепване и хидратиране, защото здравата кожа е равна на красив и сияен външен вид.

Кожата през есента – възстановяване

Ползвайте маски, които са богати на витамини, предпазват и подхранват, за да възстановите кожата. Включете масла в рутинните си навици, които ще обновят и заредят епидермиса с нужните елементи. Като резултат от тях кожата ви ще е по-бляскава и видимо сияйна. Не забравяйте, че тялото има нужда да се укрепва и отвътре. Грижата за здравия ни вид започва отвътре навън. През есента тялото ни започва да се стресира и има нужда от допълнително витамини, които е добре да си набавите. Време е да сменим леката козметика с по-плътна. Кремовете, които ползваме, трябва да са богати на витамини А, С и Е. Подарете си масаж – той раздвижва кръвообращението, което ще подобри цялостния ви тонус и вид.

Регенерация

За да се регенерирате, не забравяйте спорта и разходките. Времето все още е приятно и всичко е толкова цветно – възползвайте се и направете малко бягство, ако не можете на по-далеч, то поне в парка. Това със сигурност ще ви зареди батериите и бъдете сигурни, че ще се отрази не само на емоционалното ви състояние, но и на физическото. Влизайки в рутината след дългата лятна почивка също стресира организма цялостно и тези малки глезотийки са нужни, за да се чувстваме по-добре.

В есенната грижа за кожата влиза и почистването й

Почистването трябва да се съобрази със сезона – използвайте нежни измивни пяни и душ гелове, които не изсушават кожата. Пилинг-маските и скрабовете за добър начин за грижа за кожата през есента – те ще изчистят мъртвите клетки и замърсяванията. Когато почиствате лицето си от грима, може да ползвате мицеларна вода, съшо така следете за съдържание на алкохол в почистващите препарати, които ползвате. Той допълнително изсушава и е възможно да причини рздразнение на кожата.

Хидратиране на кожата през есента

 Жегата, сухият въздух и морето са спомогнали за дехидратирането на кожата, а променливото време на есента ще я изсуши още повече. Всичко това ще доведе до лющене и поява на фини бръчици, които ние не искаме. Трябва да засилите грижата за кожата през есента чрез хидратация. Правете си маски и пийте повече вода. Лятото организмът сам си я иска, но с настъпването на сезона на променливото време трябва да следите и да продължите. Ползвайте кремове и лосиони, които овлажняват кожата и  подобряват еластичността й.

След есента идва още по-стресиращ сезон за кожата, а именно зимата. Погрижете се да я подготвите, за да няма поражения. Движете се и си подарявайте малки глезотийки, за да се чувствате здрави, силни и щастливи.

UK beauty fasion

Как да премахнем стрите?

Как да премахнем стриите – домашно мазило с арганово масло

Как да премахнем стриите е въпрос, който вълнува и мъже и жени. Те са един от най-неприятните проблеми на кожата.…
CONTINUE READING
Суха коса - как да се справим с нея?

Суха коса – как да се справим с нея?

Сухата коса е чест проблем и причината за това не винаги е здравословна. Най-често изсушаването идва от това, че скалпът…
CONTINUE READING
Бодлива круша

Бодлива круша – разказ за тайните на младостта

Бодлива круша – звучи екзотично, странно и като от друг свят. Знаете ли, че това растение е отдавна познато и…
CONTINUE READING
Грижа за брадата

Грижа за брадата – специално за мъже

Добре изглеждащата брада е признак за мъжественост и притегателна сила за жените. Кой мъж не би искал тя да е…
CONTINUE READING