Грижа за брадата - специално за мъже | 1001 stories

Грижа за брадата – специално за мъже

Добре изглеждащата брада е признак за мъжественост и притегателна сила за жените. Кой мъж не би искал тя да е гъста и здрава? Най-добрата грижа за брадата изисква всекидневни усилия и поддръжка, а крайният резултат ще бъде един завършен и подреден вид. Чест проблем е неравномерният растеж, лющенето на кожата и поддържането на формата й. Важно е да съобразите овала на лицето си, защото не всичко може да ви отива. И не бива да се забравя, че пускането на брада изисква сериозно търпение. Докато расте има няколко стъпки, които може да следвате:

  1. Грижа за краищата на брадата;
  2. Подстригване според нуждите;
  3. Подхранване както на кожата, така и на брадата;

Грижата за брадата включва и формата

Нека да започнем от формата на брадата, което е истинско предизвикателство за мъжете. Ако сте от господата, които сами се грижат за нея, имаме една хитрост дадена специално от бръснарите. Вижте мястото на врата, което минава към бузите или от долната страна на брадичката (линия на челюстта). За да определите основната линия на долната част на брадата, поставете показалеца и средния си пръст над адамовата ябълка. Определянето на тази точка помага да подстрижете с тример или обръснете напряко шията и след това брадата отдолу. После от определеното място обръснете формата „U” от задната страна на ушите зад челюстта. Ако не успеете да обръснете брадата по правилния начин, не се притеснявайте. Трудно е да се направи точно каквото трябва и често стават грешки. А и винаги може да се възползвате от услугите на бръснар за по-бързо решение и професионално мнение. Той със сигурност ще ви даде наставления в грижата за брадата.

Не забравяйте, че грижата за брадата също означава поддържане на здрава кожа под нея

Много мъже си мислят „трябва да се обръсна“, вместо „трябва да поддържам кожата си здрава“. Бръснарите съветват, че е добре да ползвате определени продукти, преди брадата да е пораснала, за да се изгради добра основа. Едва ли има мъж, който не чувства сърбеж, възпаление и неприятно лющене на епидермиса в тази област. Грижейки се добре за кожата, може да си спестите тези неприятни усещания. Бъдете сигурни, че порите ви са отворени и след това правилно запечатани, за да избегнете раздразнение. Затова е добре да започнете бръсненето с по-топла вода и да завършите със студена преди да поставите хидратиращото/подхранващо козметично средство. Бръснарите съветват да ползвате масло и балсам в редовната грижа за брадата, но тук идва въпросът:

Кога да използвате масло за брада и кога балсам?

Маслото за брада е средство, което подхранва кожата и косъма на брадата, помага за укрепване и стимулиране на растежа. Балсамът, от друга страна, е стилизиращ продукт, който добавя форма и обем на косъма. Също така я дезодорира и запечатва влагата в брадата. И двете средства помагат за подхранване, но маслото омекотява и се грижи за благосъстоянието на кожата отдолу, а балсамът защитава от дехидратация и неблгоприятната среда, поддържайки визията на избраната форма.

За съжаление гъстата брада е въпрос на гени и, ако не расте равномерно, няма какво да направите. Най-добрият вариант е да я поддържате къса, но въпреки това не бива да забравяте добрата хидратация и подхранване на кожата. Защото грижата за брадата ще ви придаде един цялостен завършен вид, в резултат на това кожата отдолу ще е здрава. Въреки че звучи сложно, накрая ще се превърне в ритуал и удоволствие.

Как да премахнем стрите?

Как да премахнем стриите – домашно мазило с арганово масло

Как да премахнем стриите е въпрос, който вълнува и мъже и жени. Те са един от най-неприятните проблеми на кожата.…
CONTINUE READING
Суха коса - как да се справим с нея?

Суха коса – как да се справим с нея?

Сухата коса е чест проблем и причината за това не винаги е здравословна. Най-често изсушаването идва от това, че скалпът…
CONTINUE READING
Бодлива круша

Бодлива круша – разказ за тайните на младостта

Бодлива круша – звучи екзотично, странно и като от друг свят. Знаете ли, че това растение е отдавна познато и…
CONTINUE READING
Грижа за кожата през есента

Кожата през есента – как да се грижим за нея?

Есенната променливост ни брули ежедневно и стресира психически и физически. За да се подготвим за зимата е необходимо да положим…
CONTINUE READING