Изтощена коса през зимата - да кажем "Не!" | 1001 stories

Изтощена коса през зимата – да кажем “Не!”

Косата ви страда ли от оплетени и накъсани краища, липсва ли й блясък, изглежда ли суха и трудна за управление? Ако отговорът ви е да, то тя има нужда от ударна доза грижа. Стремежът ни да сме красиви ежедневно, понякога е силен фактор за увреждането на косата ни. Редовното ползване на сешоар, преса, лакове и пяна, изсушава и изтощава косата. В същото време ежедневната динамика, изборът на неправилна козметика, лошата диета и времето допълнително влошават положението. Ако искате да кажете „Не!“ на проблема изтощена коса, пробвайте да полагате повече грижи за нея. Все пак тя е символ на стил и добре поддържан външен вид.

Изтощена коса – тя обича натуралните масла и има нужда от тях

Натуралните масла винаги са добро решение за третиране на изтощена коса. Можете да ги добавите към маската, шампоана и балсама си, а също така и да си приготвите домашни мазила. Със сигурност ще помогнат на косата ви. Маслата като аргановото, кокосовото, бадемовото и др. са богати на витамин Е и хранителни вещества, които ще подхранят и защитят косъма. Втривайте ги веднъж в седмицата в корените, преспете и на сутринта измийте косата. След месец ще видите резултата.

Лошо хранене равно на изтощена коса – набавете си витамини и преминете към балансирано хранене

При смяната на сезоните организмът се изтощава. Когато застудее вече няма такова богато разнообразие на плодове и зеленчуци, често ни се дояжда мазничко и понякога забравяме за балансираното хранене. Включете в менюто си риба, яжте ядки и пийте повече вода, фрешове и чайове.  Не забравяйте, че грижата винаги започва отвътре навън.

Ползвайте натурални продукти и козметика за изтощена коса

Косата ни може да се увреди и от избора на неправилна козметика. Ако примерно косата ви е мазна и вземете шампоан за мазна коса, той няма да помогне и ще я омазни още повече. Така ще си създадете допълнителен проблем. Освен това следете за съдържанието – някои съставки могат да причинят дразнение на скалпа, а оттам и проблеми с косата. Влагането в натурални измивни продукти е най-добрата инвестиция. И не забравяйте – това, че не произвеждат толкова богата пяна, колкото обикновените шампоани, не означава, че не измиват косата. Добавените сулфати, които я причиняват,  могат да изсушат скалпа и косъма.

Ползвайте маска веднъж в седмицата

Когато косата е изтощена има нужда от по-ударна грижа. Веднъж в месеца си правете маска без значение дали ще е купена от магазина или домашно приготвена. Тя ще подхрани и регенерира косъма. Допълнително към нея може да добавите ампули с витамини А и Е, те ще се погрижат да защитят и заздравят косата.

Не забравяйте краищата на косата

Когато краищата са сухи, имат нужда да им се обърне специално внимание. Аргановото масло е чудесно за тях. Сложете няколко капки на пръстите си и нежно намажете краищата. Нужно е съвсем малко от него, за да ги освежи.

Проблеми с кожата на лицето при мъжете

Проблеми с кожата на лицето при мъжете – как да ги решим?

Проблеми с кожата на лицето имат както жените, така и мъжете. За разлика от дамите обаче, силният пол рядко полага…
CONTINUE READING
Силна коса през зимата с лесна маска

Силна коса през зимата – лесна рецепта у дома

Зимата е сезон, който носи много изпитания за косата. Тя се изтощава, става много суха и опарничава като често я…
CONTINUE READING
Подхранваща маска за лице

Подхранваща маска за лице – да засияем и през зимата

Бялата зима е много красива със снежната си покривка, но предимно през прозореца. Когато излезем навън, студът и вятърът вледеняват…
CONTINUE READING
Да изберем коледни подаръци

Коледни подаръци, които ще запомнят – 7 топ идеи

Коледните празници наближават и се чудите какво да вземете на любимите си хора? Това е важен въпрос, който вълнува всички…
CONTINUE READING