Перфектна кожа или как да сме румени и засмени | 1001 stories

Перфектна кожа или как да сме румени и засмени

Всеизвестен факт е, че март е най-женският месец. Изпълнен с промени и динамики във времето, се отразява на кожата ни. Събуждането на природата е много красив и буен процес, който повлиява и нас. Сега е моментът да обърнем специално внимание на себе си. За да сме румени червени и засмени, както гласи мартенското пожелание, трябва да се погрижим за нашето тяло. Идва с пълни сили пролетта и е важно да я посрещнем с перфектна кожа.

Перфектна кожа? Зимата ни отдалечи от нея

Това ли ви идва на ум, когато си мислите за подготовката за пролетта? Зимата е суров сезон, който оставя следи, които често са изтощена, суха и загрубяла кожа. Ако сте изпуснали вече нишката – не се притеснявайте, има начин да поправите стореното, но трябва да започнете веднага. Пролетта е не по-малко влияеща на кожата от зимата. Всеки сезон си има своите особености и не бива да се подценява. За добрият и здрав външен вид не бива да се оставяте на произвола, колкото и динамично да е ежедневието и времето да ви притиска. От това зависи как и колко бързо ще остарее кожата, защото и да искаме, няма да останем завинаги млади. Можем обаче да подпомогнем този процес и да скрием някоя и друга година.

Перфектна кожа – не е мираж, но трябва да започне отвътре

За да се доближим до перфектния външен вид (макар да е химера, най-важното е ние да се харесваме), трябва да положим усилия и да започнем отнякъде. Първата стъпка е почистването на кожата. Най-добре е  да започнете отвътре. Направете си изчистващ режим на тялото. Зимата често си хапваме по-мазничко и организмът ни има нужда от прочистване. Изберете си един ден от седмицата и го направете „гладен“. Не яжте нищо. Пийте само вода с лимон и чай. Това ще направи детокс на тялото ви. Започнете да изключвате тежките и мазни храни от менюто си и да ги заменяте с пресни салати и плодове. Спортувайте повече и се потете – това също ще помогне да изкарате токсините от себе си, а и да се тонизирате и да влезете във форма. Изчистихме токсините отвътре, време е и отвън.

Почистване на кожата

Наближава голямото пролетно почистване на дома. Хубаво, а кожата почистихте ли? Колкото и да се къпем, това не е достатъчно. Мъртвите клетки трябва да се почистят с допълнителни процедури. Хубаво е да се прави ексфолиране от време на време. Използвайте скраб за тяло веднъж в седмицата. А, ако имате възможност, ходете на сауна и парна баня. Те ще помогнат да отворите порите и да излезнат всички замърсявания от тях. След това студеният душ ще ги затвори, ще тонизира кожата и раздвижи кръвообръщението. Ето така ще изглеждате румени, червени и със сигурност засмени.

За банята използвайте щадящи измивни продукти, които са на натурална основа и не изсушават кожата. Правете си домашни маски на цялото тяло – с овесени ядки например. Друга добра идея е да си направите домашен скраб за тяло с утайката на сутрешното кафето и зехтин. Влезте в банята, намажете тялото си, масажирайте и разтъркайте нежно. След това изплакнете и ще усетите кожата си гладка, мека и овлажнена. Освен всичко, кафето има и антицелулитно действие. Чудесно, нали?

Хидратация!

Зимата се грижи кожата да е суха и груба. Помогнете ѝ . Съживете кожата си като я хидратирате. Ползвайте лосиони за тяло, които съдържат масла или директно се мажете с тях. Отново зехтинът е чудесен – достъпен е, има го във всеки магазин и ефекта върху кожата му е магичен. Като алтернативи може да ползвате кокосово масло, какаово (но първо трябва да ги втечните) и арганово. Този рутин може да го включите вечер, когато сте се изкъпали и готови за сън. Докато спите ще хидратирата кожата си и тя ще е готова са предизвикателствата през деня. Това е начинът да се подготвите за новото изпитание наречено „Пролет“.

Постоянството е пътят

Бъдете постоянни и упорити. От първия път нищо не се получава, особено когато говорим за кожа, която вече е увредена. Тя изисква всекидневна грижа. Заложете на натурална козметика и включете природни средства в ежедневния си рутин. Масажите също много ще помогнат за обноваването на кожата. С тях циркулацията на кръвта се усилва, мускулите се отпускат и стресът си отива. Намирайки време за всичко това ще подобри цялостното си състояние. Звучи като глезотийка, но всъщност е важно, за да сме в добра форма и да сме здрави. Хубавите навици дават добри резултати. Ако нямате такива, създайте ги и постепенно ще видите коренна промяна в начинът, по който се чувствате и изглеждате. Това е тайното разковниче.

Перфектността не съществува, но не е ли прекрасно да се чувстваме здрави и добре в кожата си? А това може да се постигне с постоянство и добри навици. Ето това е магията и красотата.

ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С АРГАН И ПОРТОКАЛОВИ ЦВЕТЧЕТA
ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С АРГАН И “НЕРОЛИ” ПОРТОКАЛОВИ ЦВЕТЧЕТA
Хидратиращ лосион за тяло с арган и мароканска роза
ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С АРГАН И МАРОКАНСКА РОЗА
Хидратиращ душ гел с билки и арганово масло
ХИДРАТИРАЩ БИЛКОВ ДУШ ГЕЛ С AРГАН
Tanya Yan

Как да сме успешни и вдъхновяващи с Таня Ян

Таня Ян - изключително вдъхновяваща и интересна личност. Дизайнер с опит на световните подиуми, коуч и стилист. Тя е влюбена…
CONTINUE READING
Топ аромати тази пролет

Топ аромати тази пролет – в крак с модата

Парфюмът не е аксесоар, а задължителен елемент от ежедневието. Не е тайна, че ароматът привлича противоположния пол и е част…
CONTINUE READING
Как да съживим косата

Как да съживим косата или да кажем “Чао” на зимата

 Постепенно започваме да казваме „Довиждане“ на зимата и да посрещаме пролетта. Но преди това, трябва да се преборим с щетите,…
CONTINUE READING
8ми март

8ми Март – да го направим незабравим!

8ми март идва, да го направим незабравим! Обикновено очакваме подаръци и приятни изненади от другите, но какво по-хубаво от това…
CONTINUE READING