Как да бъдем в перфектна форма над 40 | 1001 stories

Как да бъдем в перфектна форма над 40

Интервю с треньора Албена Дамянова

Албена Дамянова работи като треньор от 2013г. и провежда персонални, групови и онлайн тренировки. Тя е посланник на идеята за по-здравословен начин на живот вярва, че от спорта и храната, която консумираме, зависи нашето здраве. Природосъобразното ежедневие на всеки, независимо от възрастта и пола, подсигурява пълноценен живот, пълен с енергия, бори се със стреса и повишава имунитета.

Албена дамянова е на 56 години и самата тя е пример, че възрастта е само цифра, която не бива да ни служи за оправдание за лоши форма, тонус и самочувствие. Чрез своята запазена марка „Живей добре след 40“, подкрепя и стимулира жените да се грижат за здравето, визията си и дух. Дава им кураж да проявят търпение, тъй като добрата форма не идва за месец или два. Това е процес, който отнема време, но всяка капчица пот си струва. В следващите редове ще прочетете как да запазите перфектна форма над 40.

Разкажи ни за своята програма „Живей добре след 40“.

Често ме питат, защо след 40!? Доста жени над четиредесетте не осъзнават полезността да се грижат за себе си. Смятат, че да имат болки в ставите, безсъние и липса на енергия е част от остаряването. Или пък казват „Нямам време“ ! Вие познавате ли работеща жена, която се грижи за семейство, деца или внуци – да има време? Аз не! Но помислете, всеки намира време за нещата, които иска, смята за важни и които му носят стойност! И всеки намира изключително логично оправдание за небрежното отношение към себе си – ангажименти, болежки или друго. И тук виждам своята мисия да мотивирам повече жени да отделят време за себе си, което освен визията, ще подобри животът им! Именно затова създадох програмата „Живей добре след 40“ – да мотивира и помага.

Възможно ли е да бъдем в перфектна форма над 40?

Може да сте прочели или чули, че след 40 години няма как да постигнете добри резултати. Смята се, че с напредване на годините, тялото изгубва способност за регенериране, поради отслабване на хормоните и намаленото призводство на колаген. Това, макар и не в толкова категоричен вид, е вярно, но има решение! Най-добрият съвет, който мога да дам е да не допускате влошаване на добрата си форма, след което да я подобрявате. Но ако все пак сте го направили, кажете “ура”, защото нищо не е изгубено! След 40г тренировките и балансираното хранене могат да регулират хормоните ви и да се радвате на пълноценен живот, пълен с енергия!

Как да се храним здравословно, когато минем 40г?          

 Ето няколко прости съвета, които може да следвате:

  • Яжте натурални противовъзпалителни храни
  • Забравете всички опаковани храни
  • Пийте достатъчно вода

Какво да направим, ако вече сме изпуснали юздите?

Не забравяйте, че никога не е късно. Ето какво можете да правите:

  • Спортувайте минимум 4 пъти седмично
  • Правете разходки на открито поне веднъж седмично, ако е с надморска височина е най-добре!
  •  Подобрете съня си
  • Овладейте стреса чрез танци, масаж, пътувания, срещи с приятели, благотворителност или други добри дела.

Повече по тези въпроси може да прочетете в статията ми за баланс на хормоните моя блог.

Какви са твоите съвети към дамите, които искат да бъдат в перфектна форма над 40?

Когато бях на 20, смятах, че 40 са недостижима и преклонна възраст и ако изобщо стигна до там, нищо няма да има значение! Когато станах на 40, не вярвах, че на 50 все още ще съм жена – активна, можеща, знаеща, искаща! Сега на 56 се смятам за безсмъртна (хаха). Опитвам се да мотивирам младите дами да се подготвят от рано за предстоящите промени с напредване на годините и да се грижат за себе си, независимо от всичко! Да живеят здравословно, да се хранят с истинска храна, да спортуват! Съветът ми е: Дами, бъдете винаги женствени, грижете се за себе си и това ще ви се отблагодари във формата на здраве, тонус и енергия! Поддържайте жената у себе си и не забравяйте, че красотата ще спаси света!

Албена Дамянова – персонален треньор

Още в блога ни:

Как да сме винаги магнетични и в страхотна форма – няколко трика от дивата Манал – певица и актриса

Премахване на грим – как да го правим правилно

Премахване на грим – как да го правим правилно

След дълъг ден на работа и различни ангажименти, се прибираме уморени и нямаме сили да правим каквото и да е.…
CONTINUE READING
Гримът и грижата за кожата над 40

Гримът и грижата за кожата над 40

Интервю с гримьора Татяна Пономарьова (Кавлак) Татяна е гримьор с богат опит и живее в България от 9 години. От…
CONTINUE READING
Серум за лице или масло - кое да изберем

Серум за лице или масло – кое да изберем

На пазара съществуват толкова много различни козметични продукти, че няма как да не се объркаме в избора си. Много често…
CONTINUE READING
Арганово масло за мъже

Арганово масло за мъже – 7 начина за употреба

Аргановото масло вече е широко познато и присъства в много видове козметика. Това не е никак случайно и напълно заслужава…
CONTINUE READING