Как да направим декември вълшебен и топъл | 1001 stories

Как да направим декември вълшебен и топъл

Декември е може би най-вълшебният месец от годината. Навън е украсено с много светлини, хората са по-заредени, заради идващите празници и почивни дни. Всички са сякаш по-щастливи и светът за момент се усмихва и притихва. Този месец е специален каквото и да направите. Но ето все пак няколко идеи, с които ще се вдъхновите и забравите за ежедневието.

Декември е месецът, в който да си направите списък какво искате да постигнете следващата година

С края на годината идват нови надежди за по-добро време. Направете си списък с това, което искате да постигнете през следващите месеци. Създайте си цели и ги следвайте. Това ще ви помогне да се настроите позитивно и да се нахъсате. За къде сме без цели и мечти? Изберете си хубав тефтер, вложете творчетво, разграфете си годината по тримесечия (или месеци) и пишете с цветни химикали. Вдъхновете се и създайте свое мъничко изкуство. Писането е първата стъпка към материализирането на желанието.

Резюме на изминалата година                                                      

Вземете един лист хартия и седнете да си направите преоценка на изминалата година. Напишете на него всичко, което сте успяли да направите през изминалите месеци. Ще видите, че всъщност не е никак малко и може да се изненадате от себе си.

Обновете дома си

Новите придобивки винаги зареждат с добро настроение. А дори не е нужно да е нещо скъпо и голямо. Едни пердета са достатъчни, за да създадат уют. Пребоядисайте стените, направете нещо ново, обновете шкафовете с фолио за мебели. Може да направите чудеса с малък бюджет и доза въображение. А края на годината е подходящо време за това.

Отидете сред природата – няма по-вълшебно място от боровите дръвчета и чистия въздух

Природата обновява и зарежда най-много. Колкото по-често можете да го правите, толкова по-добре. Където и да се намирате, все ще намерите някое прекрасно място за разходка. В страната ни изобилства от прекрасни кътчета. Подишайте чист въздух и се насладете на разходката. А, ако имате възможност за по-дълго бягство, го направете. Така ще посрещнете новата година обновени и заредени.

Декември е месец за коледна декорация у дома

Коледната декорация винаги внася хубава емоция. Украсете къщата си още от началото на декември. Вземете си лед светлини и ги сложете в ъглите. Те ще внесат уют и романтика. Направете си сами гирлянди и ги закачете на елхата. Творенето с ръце е магично. Какъвто и да е резултатът, ще знете, че сте го създали с любов и желание.

Направете парти с близките си приятели и си изберете „таен дядо Коледа“

Има ли някой, който да не обича подаръци? Съберете тайфата и си направете празнична вечеря. Разберете се преди това да си изтеглите листчета и да си размените подаръци. Не е нужно да е нещо скъпо, важното е да е от сърце. На празничната вечеря си разменете подаръците. Така всеки ще има чудесна изненада и ще бъде голяма забава.

Вечер в Коледното градче

Коледното градче (Немски Коледен Базар в София) е толкова вълшебно! Разходете се там, без значение по кое време на деня ще бъде. Вземете си топло малиново вино и някое вкусно изкушение. На Коледното градче също ще намерите много ръчно изработени играчки, свещи и различни предмети, които могат да ви помогнат да украсите дома си, а защо не и за подарък. Със сигурност ще е прекрасно изживяване.

Коледни бисквитки

Колко е хубаво да мирише на прясно изпечени коледни бисквити и канела. Изберете си рецепта и си направете сладки изкушения в празнични мотиви. Бисквитки във формата на елха, на дядо Коледа или пък звезда няма как да не развълнуват. Ако сте доволни от резултата, може да ги споделите с колегите в офиса или те да са вашият подарък като таен дядо Коледа.

Украсяването на елхата

Украсяването на коледната елха е цял ритуал. Не забравяйте да си купите поне една нова играчка. Съберете се с близките си хора и украсете заедно елхата. Това няма как да не ви настрои положително.

Декември е месецът на домашното СПА

Вземете един календар на месец декември. Затворете очи и посочете дата. Това ще бъде денят посветен само на вас! Направете си домашно спа и разкрасяване. Един скраб за тяло и маска, приготвени от вас, ще ви накарат да се почувствате на седмото небе. В нашия блог може да намерите много идеи.

Краят на годината носи чувство на носталгия, но пък и нови надежди. Сякаш се чувстваме по-добри и по-споделящи. Декември е времето да се помирим и простим един на друг. Да си поставим нови цели и да мечтаем. Новата година ще ни донесе нов късмет и емоции. Да се подготви за нея подобаващо.

BEAUTY BOX - КОМПЛЕКТ ЗА ХАМАМ DUNYA NATURALS
BEAUTY BOX – КОМПЛЕКТ ЗА ХАМАМ DUNYA NATURALS

Как да се преборим с проблемa сухи ръце през зимата

Как да се преборим с проблема сухи ръце през зимата

Проблемът сухи ръце през зимата създава сериозен дискомфорт. Студът, вятърът и промените в температурата раздразват кожата и я правят чувствителна.…
CONTINUE READING
Тайните за красивата коса на жените от Ориента

Ориентът и тайните за красива коса

Ориентът е толкова магичен и изпълнен с вълшебни приказки. Далечен и екзотичен, винаги ни е привличал. Чували сме за красотата…
CONTINUE READING
Как да се грижим за косата през зимата

Как да се грижим за косата през зимата

Зимата е най-предизвикателният сезон за косата. Сухият студ, динамиките на температурите в затворените помещения и навън, могат значително да изтощят…
CONTINUE READING
Премахване на грим – как да го правим правилно

Премахване на грим – как да го правим правилно

След дълъг ден на работа и различни ангажименти, се прибираме уморени и нямаме сили да правим каквото и да е.…
CONTINUE READING