Лесен балсам за устни с арганово масло | 1001 stories

Лесен балсам за устни с арганово масло

Домашната козметика е незаменима. Има доста лесни рецепти, които могат да бъдат приготвени и от по-нетърпеливите и не толкова сръчни дами. Рецептата, която ви предлагаме, е за домашен балсам за устни, само с няколко съставки и без пчелен восък. Да започваме!

Съставки:

  • 1ч.л арганово олио
  • 1ч.л натурално кокосово масло
  • 1ч.л натурален мед
  • 1ч.л вазелин

Може да добавите и малко натурално какао на прах или канела. Ако искате да добавите и цвят,  сложите малка част от любимото си червило.

Начин на приготвяне:

Сложете в купа кокосовото масло и вазелина. Разтопете ги на водна баня и преди да са се превърнали в олио ги махнете от котлона, смесете ги добре. Дори и да изпуснете момента и да се втечнят, не се притеснявайте, не е кой знае какъв проблем. Ако медът е захаросан, добавете  и него към водната баня заедно с кокосовото масло и вазелина. Сложете аргановото масло и разбъркайте. За да добавите цвят – отрежете една четвърт от червилото си (ако е на стик), разтопете го и него на водна баня и добавете към сместа. Ако е течно, направо го сложете при съставките. Изсипете готовия балсам в малки кутийки. С тях може да се сдобиете от магазини за козметика, Джъмбо и китайските молове, а може да използвате и старите си кутийки от крем, балсами за устни и стикове от червила. Така ще сте и полезни за природата. Когато изсипете сместа в кутийките ги сложете в хладилника да стегне. Това е, вашият домашен балсам за устни е готов.

Всички съставки са натурални и внимателно подбрани от вас. Може да бъдете сигурни в полезността на продукта, който сами сътворихте. Приятно ползване!